Správná antikoncepce?

Přeji pěkný den. Je mi 19 let a můj problém spočívá v tom, že jsem prodělala (a stále se mi vrací příznaky) mononukleozy a proto mám problém s normální hormon.antikon. Bývalo mi nevolno od žaludku aj. Dr mi předepsal nuvaring, který beru už rok. Vše bez problémů až do teď, kdy skoro po každém styku krvácím a myslím, že je to způsobeno třením kroužku. Ráda bych se zeptala, zda už je na trhnu horm.antikoncepce, která by byla šetrná k mým orgánům a nedělala by ostudu (plet, váha aj). Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Nikoleto! Doporučuji Vám přejít na kondom, případně spermicid v kombinaci s další metodou (přerušovaná soulož, neplodné dny). Tabletky kontracepce nelze při trvajících potížích s játry a zažíváním doporučit a nuvaring Vám nedělá dobře. Tak co to zkusit bez hormonů? Zkusit byste mohali antikoncepční náplasti.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Snížit rizika spojená s cílenou léčbou může i sám pacient
Články: Snížit rizika spojená s cílenou léčbou může i sám pacient
Ačkoliv je biologická léčba...
Chronická rýma: můžete skončit i na operačním sále!
Články: Chronická rýma: můžete skončit i na operačním sále!
Myslíte si, že rýmu stačí...
Tuberkulinový test
Články: Tuberkulinový test
Tuberkulinový test je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Mléčný a trvalý chrup
Články: Mléčný a trvalý chrup
Lidé mají zuby dětské...
Lidé s depresemi více kouří
Články: Lidé s depresemi více kouří
Někteří odborníci se...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: