Správný průběh erekce a následné přetažení přes žalud

Dobrý den, chtěl bych se zeptat ohledně správného fungování erekce. Ten žalud se má při erekci jakože se samovolně obnažit? Při správné funkci erekce společně se správnou funkcí uzdičky a předkožky se má předkožka přes žalud přetáhnout sama, bez mého přičinění (tím mám na mysli bez jakéhokoli mého zásahu rukou, že bych si ho při erekci sám přetáhl)? Já teď nedávno řešil problém s krátkou uzdičkou. Byl sem na frenuloplastice, tak si nejsem ještě jistý ohledně pár otázek a vůbec úspěšnosti zákroku. Když u mě nastane erekce, tak je žalud ještě z části pokryt onou předkožkou, neobnaží se prostě. A když si chci přetáhnout kůži přes žalud, aby byl vidět, tak jedině ručně. V „klidovém“ stavu to jde hladce, ostatně i před zákrokem to šlo. Ale při erekci už je to horší. Před podstoupením zákroku se předkožka často vracela do původní pozice, nebo když sem si ji přetáhl na silu, tak docházelo k zaškrcení a zaseknutí za žaludem a bylo to spojené s bolestí. Nyní po zákroku to přetáhnu, jak sem již říkal, jedině ručně, avšak jak kdyby se mi ten žalud zaškrtil těsně za jeho hranou a za ním se vytvořil nepěkný prstenec návalu kůže, přitom si myslím, že to má být při správné funkci rovné/hladké, ten povrch penisu. A přitom všem mám pocit, že by mi to vadilo při sexuálním styku, že by kůžička „jezdila“ a vrátila se do původní pozice a to pak nevím, zda –li by se žalud pak dokázal znovu obnažit, což je určitě nežádoucí při sexu. Přitom zdravý sex se má provádět s obnaženým žaludem , ne? Myslíte si, že byla frenuloplastika provedena špatně, nebo tato operace nevyřešil pouze můj další problém? (že sem měl dřív krátkou uzdičku a nyní mám další nevyřešený problém a to zúženou předkožku?) Jde o fimozu nebo prafimozu? Obřízkou to chci řešit, až když nebude zbytí. Slyšel sem o nějakých mastí, doufám, že by případně pomohli. Jak byste stanovil můj problém? Ještě musím podotknout, že sem nikdy neměl žádné pálení předkožky nebo trhliny. Trhliny a drobné ranky se mi vlastně párkrát objevily (neobjevovaly se pravidelně), jen když sem až příliš masturboval, jinak ne. Třeba sem masturboval několikrát denně a téměř každý den. Řekněte mi prosím Vás, co mi je. Děkuji Vám za rady a odpovědi.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Roberte. N úvod Vás musím především uklidnit, obavy z neúspešného zákroku mít nemusíte - pokud jde předkožka volně přes žalud přetahovat, tak byla frenuloplastika provedená správně, v opačném případě by jste předkožku přes žalud nepřetáhl vůbec ( v takovém případě by jsme mluvili o fimóze; parafimóza je již zánět žaludu a předkožky vznikají při fimóze). suma sumárum: netpíte ani fimózou ani parafimózou frenuloplastika se zdařila. To, že musíte předkožku přetahovat ručně a "nejde to samo", není žádný zdravotní problém a ani to nebude představovat překážku v sexuálním styku. Žádné mastičky na zvětšení předkožky či zlepšení její elasticity nexistují. Postačí, aby jste při styku používal lubrikant. Nezapomínejte taky, že jste ještě ve vývoji a Vaše tělo ještě roste, takže potíže, které Vás dnes trápí, časem sami pominou.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x