Spuchnute koleno

Dobry den...Moj problem bol taky ze som mala uraz ...po ktorom mi vyberali zrazeninu...Mala som problem dalej , tak ma poslali na MRI. No problem mam stale preto ze je to uz 4 mesiac co mam spuchnute koleno...Ráno ho mam tak na poli odpuchnute a vecer ho mam tak spuchnute ( po záťaži) ze ma cele boliňí a nemozem poriadne chodit. Dostala som aj barle...Aby som velmi nenamáhala nohu...Chodila som na rehabilitaciu..A doktorka mi povedala ze najlepsie by bolo keby mi spravili artroskopiu kolena.. Aby sa nasiel problem ktory mi sposobuje opuch lebo je to uz 4 mesiac a uz ma prechadza trpezlivosť...Moja otázka znie ze ked pojdem za ortopedom ..lebo ma za nim poslal moj chirurg ci je dosť možne že ma posle na artroskopiu kolena...Lebo ten opuch ma už trápi dost dlho Ďakujem

Odpověď odborníka:

Je pravda, že artroskopie je vrcholem diagnostiky nitra kolenního kloubu. Otok, ale může také vycházet ze struktur, které jsou i mimo dutinu kloubní.ˇU mladých lidí po časném zatěžování a přetěžování. Ve vašem případě je možné, že se jedná o poruchu zkříženého vazu a nálednou poruchu chrupavky kloubní plochy kolenního kloubu. Takový stav vyžaduje trpělivost, odlehčení kolena, elastické obinadlo, nesteroidni antireumatika typu Ibalgin krátkodobě. Rozhodující slovo bude mít váš ortoped, kterého vyšetření bych absolvoval na vašem místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x