Sraženina krve po sklerotizaci

Dobrý den, jsem již 3 měsíce po sklerotizaci žil a již někdy první měsíc po výkonu objevily se mi v průběhu jedné žíly 3 malé ztvrdlinky- bulky- usuzuji, že jsou to sraženiny. I žíla je v průběhu zabarvená do tmava. Mám prý stále mazat mastí. Ale dočetla jsem se, že se má provádět incize a vyypustit to. Jsou nějaká rizika toho vypuštění sraženin...? pigmentace, změna citlivosti, krvácení, atd atd...? Jsem určtě pro vypuštění, jelikož je to vyditelné a místo je citlivé. Předpokládám, že tyto sraženiny se sami nějak nevstřebají...? děkuji za odpoěd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tento problém je vždy na posouzení odborníka, který výkon prováděl. Rizika jsou vždy, může dojít ke změně pigmentace, změně citlivosti. Problém je individuální a musí se posoudit riziko výkonu. Držím palce ať vše dobře dopadne.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolesti zad
Články: Bolesti zad
Počet lidí sužovaných...
Klíšťová encefalitida: jak se opravdu pozná
Články: Klíšťová encefalitida: jak se opravdu pozná
Přestože vždy existuje...
Trápí vás křečové žíly? On-line poradna nabízí konzultaci i léčbu
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Horečka k alergii nepatří!
Články: Horečka k alergii nepatří!
Mnoho projevů alergie je...
Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Články: Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Léto a vycházky do přírody...
Transplantovat lze nejen orgány
Články: Transplantovat lze nejen orgány
Po rozsáhlých úrazech, ale...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: