Sraženina v cévě

dobrý deň, v januári som bola na operácii - kyretáž maternice. Po vybratí kanyly z ruky (predlaktí), do ktorej mi bola podaná narkóza, mi ostala hrčka - krvná zrazenina, ktorá sa mi v cieve posunula už cca o 10 cm smerom k ramenu. Veľmi ma bolieva rameno a plece - najmä v noci. Na sono ruky ma objednali na termín až o tri týždne. Dovtedy mám užívať anopyrin a potierať si to mám gelom Lioton gel 100000. Ale symptómy nepoľavujú. Hrozí mi riziko trombózy pľúc? A akou formou mi budú hrčku - zrazenú krv - liečiť? Ďakujem za odpoveď. S pozdravom Petra

Odpověď odborníka:

Dobrý den, to, co popisujete skutečně může být sraženinou, takzvaným trombem. Vyloučit nelze ani zánět v cévě ve spojitosti se sraženinou. Obojí, sraženina i zánět spolu mohou souviset a často se vyskytují současně. Léčba Litonem gel 100000 je podpůrná, léčba anopyrinem je prevencí k šíření trombu. Všeobecně tromby na horní končetině nejsou považovány za tak nebezpečné, jako tromby v jiných částech těl. Nebezpečné však být mohou. Spíše než trombóza plic by vám mohla hrozit plicní embolie, t.j. stav, kdy se trombus v cévě uvolní a dostane se do plic. riziko je opravdu malé, ale je. Proto, pokud sama říkáte, že se stav nelepší, navštivte lékaře určitě znovu již nyní.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: