Sráženlivost krve

Mám trombozu dolní končetiny, které se obtížně vstřebává. Beru už asi tři neděle denně fraxiparinové injekce+warfarin( 5mg každý den, 2x týdně 7,5 mg). quick je stále okolo 1,3, nestoupá. Jak vzestupu č. quicka napomoci stravou? Bylo by dobře zvážit vyšetření na hematologii?. Je tento stav nízkého Quicka nebezpečný?

Odpověď odborníka:

Pokud již tři týdny berete Warfarin a nemáte účinného Quicka, bylo by vhodné zvážit vyšetření na hematologii. Nejde o nic nebezpečného, jde pouze o rezistenci na Warfarin. Při aplikaci Fraxiparinu dochází k rozpouštění trombózy. Účinnost warfarinu snižuje nadměrná konzumace zeleniny, ale při normální stravě je vše bez problému.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Články: Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Každý starostlivý rodič...
Hyperfunkce štítné žlázy
Články: Hyperfunkce štítné žlázy
Hypertyreóza vzniká při...
Arašídy, postrach alergiků
Články: Arašídy, postrach alergiků
Víte, které pochutiny...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: