Srážlivost krve

Chtěla bych se zeptat jestli,když má kamarád srážlivost krve může skákat bungee jumping ( skok z mostu) ?? Jestli je to bezpečné děkuji.

Odpověď odborníka:

Bohužel na váš dotaz se nedá odpovědět. Nepíšete, jestli máte na mysli sníženou, či zvýšenou srážlivost krve. Předpokládám, že zvýšenou, neboť sníženou byste asi nazvala krvácivostí. Zvýšená srážlivost krve může být dána několika faktory, například změnou srážlivosti jednoho z koagulačních faktorů, změnou krevních destiček. Může být porucha získaná, či vrozená. Od vás mám tak málo informací, že se budete muset zeptat lékaře, kde má váš kamarád dokumentaci. Rovněž se posuzuje tíha dané poruchy, zda je nevýznamná, nebo naopak tak velká, že musí užívat léky. Pokud již měl nějaké zdravotní potíže dané změnou srážlivosti nebo užívá léky, tak rozhodně skok není doporučen. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: