Srdce

  • Dotaz od: Květoslava
  • Publikováno: 26.10.2015
  • uLékaře.cz

Dobrý den. Před rokem jsem Vám psala ohledně nízkého tepu.Před měsícem jsem šla na menší zákrok a tak mi obvodní lékař udělal před operační vyšetření a při EKG zjistil že mám tep 34 za minutu.Ptal se jestli se mi netočí hlava tak jsem mu řekla že ano když sedím a nebo ležím že se to se mnou občas zatočí.Sportovec nejsem ale prý to má výhodu že nedostanu infarkt.Jsem už v přechodu v roce 2001 mi byla odstraněna děloha a letos na jaře i vaječníky.Beru léky Estrofen 1mg denně a Zeffix 1denně.Mám být v klidu?Děkuji za odpověd Květa

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tep 34/minutu je málo. Je důležité jak se tep chová při námaze. Pokud se při námaze nezrychlí minimálně na 60-70/minutu, bude nutné kardiologické vyšetření. Dle vyšetření bude zvážen další postup.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: