Srdce

Dobry den, Uz asi rok a pol mam zrdavotne problemy, ktore sa u mna prejavuju ako-rychly tep,v klude az 90 uderov za minutu,hlasne busenie srdca,bolesti na hrudi-presne v strede,obcas to pocitujem ako tlak,inokedy zasa len bolest ako keby som sa buchla do kosti,a niekedy zasa len take horko keby mi prechadzalo po zilach.Pracujem v zahranici a uz som tu 2-krat skoncila v nemocnici.Prvy krat este v unoru.Potom som az doteraz mala pokoj a citila som sa super.Vzdy mi dali Aspirin,urobili krvne a mocove testy,preskenovali mi hrudnik a poslali domov s tym, ze nic nezistili.Bola som aj na echokardiograme-myslim ze sa to tak vola,a dali mi aj 24-hodinovy EKG monitor.Ale ani na tom mi nic nezistili a tak podla vysledkov som uplne zdava.Teraz som bola s tymto problemom pred tyzdnom v nemocnici,kedy mi priatel volal zachranku, lebo som mala pocit, ze dostanem infarkt a tep som mala az 120.Zasa ma poslali domov s tym, ze nevedia co mi je.A tak uz tyzden lezim v posteli a nie je mi velmi dobre.Pred tym ma to chytilo vzdy, ked som sa citila velmi unavena,no teraz nic nerobim a aj tak sa citim hrozne.Mam nadvahu takych 20 kilov a tak sa chcem spytat ci aj to mi moze zapricinovat tieto problemy az v takomto rozmere.Hlavne ked chcem ist niekam na bycikli, tak pochvilke fucim ako lokomotiva a nemozem lapit dych.Len neviem, ci mi to sposobuje nadvaha alebo to srdiecko.Mam len 24 rokov,nefajcim,nepijem,snazim sa zdravo stravovat a v rodine neviem o ziadnych takychto problemoch.Iba ze moja mamina, ked bola mala,tak mala zapal srdcoveho svalu.Som uz s tejto situacie velmi zufala, a tak sa chcem este spytat-1,Je mozne aby lekari daco prehliadli na mojich vysledkoch? 2,Moze to byt daco vazne, a pritom by to s krvy ani EKG nezistili? 3,Je mozne aby mi to sposoboval stres a taka celkova nepohoda?Hlavne ked to mavam aj ked sa citim uplne super? 4,Mozem dostat aj infarkt? 5,Ake vysetrenia by ste mi este doporucil?Velmi pekne Vas rosim o radu.Dakujem!!!!!!!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nevím, co bych vám tak asi na dálku, bez možnosti s vámi přímo pohovořit a vyšetřit vás, poradila. Zkuste se vrátit na delší čas domů (je li to pro vás možné)a domluvit si potřebná kardiologická vyšetření zde nebo je absolvujte znova a najděte si lékaře pečlivějšího s podrobnějším vyšetřováním. Pokud by ani opakovaná vyšetření nic neprokázala, puste se do hubnutí /nemyslím si ale, že jediná příčina vašich problémů je tlouštka/, doplňte vyšetření na štítnou žlázu /toje potřebné udělat URCITE!!!!/ a hlavně zkuste popřemýšlet o psychických problémech, které by toto mohly způsobovat. Můžete se obrátit na psychosomatického lékaře, budete-li chtít se problémů zbavit /ale až po vyloučení změn na srdíčku dalším komplexním vyšetřením/, kontakty na psychology či lékaře s uměním porozumět lidské duši najdete např. zde: http://www.lirtaps.cz/seznam_mapa.htm

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pooperační hojení ran není vždy jednoduché. Znáte možné komplikace?
Endokrinologické vyšetření
Články: Endokrinologické vyšetření
Endokrinologické vyšetření...
Bolí váš nohy? Můžete mít nemocné srdce!
Články: Bolí váš nohy? Můžete mít nemocné srdce!
Bolest nohou. Nejčastěji si...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Rakovinné bujení – ohlásit se může nejen bolestí, ale i horečkou
Rakovina vaječníků se dokáže v těle dlouho skrývat
Články: Rakovina vaječníků se dokáže v těle dlouho skrývat
Rakovina vaječníků patří k...
Karcinomy štítné žlázy
Články: Karcinomy štítné žlázy
Karcinom štítné žlázy je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x