Srdce

Dobrý den, chci Vás poprosit o radu. Asi před měsícem jsem si měřila jen tak tlak ,nikdy jsem neměla problémy ze srdcem .Tep se mi naměřil kolem 90 a tlak jsem měla nizký do ted se mi tep pohybuje i kolem 115 .Muj doktor mě poslal na ekg a tam mi paní doktorka pořádně nic neřekla.Trpím zvětšenou štítnou žlázu a beru na n eutyrox také mam astma,ale ne moc silné a jsem poměrně silný kuřák (cca 13-15)za den.Mamka mne pořád straší že je to vážné a já mam pořád čím dál tím větší strach,jsem obědnana ná nějakou věc kterou budu nosit u sebe a budu jí mít 24 hodin.Chci se jen zeptat jeslti muj porblém je opravdu vážný a životu nebezpečny.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Evo! Píšete, že máte čím dál větší strach. Je třeba mít na paměti, že tepová frekvence rychle stoupá i při pouhé nervozitě nebo i mírném rozrušení. Je správné, že se chystáte podsoupit monitoraci podle Holtera. Pokud by vaše zrychlená tepová frekvence byla způsobená arytmií, toto vyšetření ji spolehlivě odhalí. Ovšem pravděpodobnost, že by se u vás nyní jednalo o onemocnění srdce je velmi malá. Samozřejmě, pokud budete i nadále kouřit, máte velmi slušnou šanci, že se u vás v průběhu života vážné onemocnění srdce rozvine.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: