Srdce

Dobrý den, před měsícem jsem navštívil lékaře kvuli tomu že se mi párkrát zamotala hlava a pocitoval jsem brnění rukou. byl jsem odeslán na vyšetření na kardiologii, kde mi zjistily ze mé srdce má nízlou tepovou frekvenci a občas vynechá cca na dvě a pul až tři vteřiny v tepu. je v teto situaci nuný kardiostimulátor?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na Vaši otázku nelze jednoznačně odpovědět. Neuvádíte, jak nízká tepová frekvence byla zjištěna, kolik pauz bylo zachyceno a zda vůbec časově korelovaly s Vašimi obtížemi (závrať). Samotná asystolie nepřesahující 3 vteřiny není indikací k implantaci kardiostimulátoru. Doporučoval bych doplnit ještě neurologické vyšetření - pokud bude v normě a Vaše obtíže budou přetrvávat, pak znovu opakovat EKG monitoraci (Holter). Implantace kardiostimulátoru má jasně stanovená kriteria a indikuje ji specialista (arytmolog) z kardiostimulačního centra. S pozdravem Michal Hudcovic

MUDr. Michal Hudcovic
MUDr. Michal Hudcovic

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Mestská Nemocnice Městec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: