Srdce

  • Dotaz od: Magdaléna
  • Publikováno: 27.12.2011
  • uLékaře.cz

dobrý den mám dotaz.. začalo mi rychle tepat srdce ... mám strach ze srdečních vad.. Byla jsem na normálním ekg preventivně a tam nebylo nic zjištěno... občas se mi, právě ale srdce rozbuší i vklidu a někdy mám i pocit že když si na něj položim ruku že přeskočí jinak..bojím se toho.. Mohlo by to být něco vážného?? děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obtíže, které popisujete odpovídají nejpíše o tzv. extrasystolám - jde o zcela neškodné drobné změny v srdečním rytmu, které se objeví např. při rozrušení nebo při zátěži, některé osoby je vnímají jako nepříjemné. Pokud byste chtěla mít jistotu, je možné provést 24-hodinový monitoring EKG.

MUDr. Hana Králová
MUDr. Hana Králová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Klinik Kösching

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: