Srdce

dobrý den ,chtel sem se vás zeptat, mám dlhší dobu aritmie na srdíčku beru lék egilok 25mg, už sem ho chtel prestát brát ale vždy sa mi ty extrasystoly vrátili , lekárka mi řekla že to múže být zlou funkci štítne žlazy nevím múže to být aj nemusí skúsim jet na vyšetrení , ale chtel sem se vás ešte zeptat múže to být i tým že trpím už delší dobou pálením žáhy?? dost čato si dávam na večer pred spaním lžyčku sody bicarbony aby sem zaspal kolikrát už ani nevěčeřím a pálení žáhy neustupuje myslite si že to múže mít taky nejaké spojení stýma aritmiama ?? díky predem za odpoved hezký den! juraj

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pálení žáhy je velmi obecný příznak. Skutečně existuje možnost vzájemného funkčního ovlivnění vnitřních orgánů- tedy "provokace" arytmie funkční poruchou z oblasti zažívacího ústrojí. Refluxní nemoc je dobře léčebně ovlivnitelná modernějšími léky, než je bikarbonát- Váš lékař Vám bližší sdělí.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: