Srdeční arytmie

Dobrý den,prosím o váš názor na výsledky měření přístrojem Holter.Svojí lékařce plně důvěřuji,ale chtěla bych znát také jiný názor. Mám hodně kolísavý tlak.Lék mám předepsaný Atenolol Al 25 a beru ho nepříliš pravidelně.Mám brát 1/4 večer,snažím se to dodržovat,ale pokud mám tlak kolem 100/60,tak si nejsem jistá,zda ho brát nebo ne.Během dne mi ale tlak třeba vyskočí na 150/105.Dále bych se chtěla zeptat,zda mě tento nález nějak omezuje ve sportu-cvičení a cyklistika.Děkuju za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Váš nález na EKG Holteru je v rámci normy. Extrasystoly jsou předčasné stahy srdce mimo pravidelný rytmus. Mají je všichni lidé, někteří je pociťují jako nepravidelnou srdeční činnost, bolesti na hrudi, přeskakování srdce atd. Může se uvažovat i o jiném léku na tlak, který by lépe Váš krevní tlak korigoval, někdy je třeba vyzkoušet více preparátů. Tlak 150/105 Vás neomezuje v žádné sportovní aktivitě. Pravidelná sportovní aktivita TK snižuje.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x