Srdeční arytmie a nepravidelné "přeskočení srdečního" tepu

Prosím o radu. Je mi 28let mám dvě děti, 5 a 2 roky a cca 6 let zpět se mi začala objevovat srdeční arytmie někdy 5 vteřin a jednou v těhotenství až 45 minut, zničeho nic, většinou v klidu někdy jednou za měsíc někdy dvakrát do týdne a někdy jednou za tři měsíce se mi strašně rozbuší srdce, které cítím na hrudi a hlavně v oblasti krku, velice nepříjemný pocit a v tom se mi začíná motat hlava a je mi na omdlení. Dýchání bez problémů. Zatím jsem musela užít pouze jednou bekablokátor napsaný od lékaře ale jinak to přestane samo při velkém, hlubokém nádechu do břicha až v podstatě 3-5 vteřin nevydechuji a v tom se tep opět v citelném přeskočení srdce vrátí zpět do normálu a jako by se nic nestalo, a dál jsem v pohodě. EKG nic nezjištěno, několikrát jsem měla holtra, také nic i ultrazvuk srdce. Jednou u prakt.lékařky se mi stala rychlá arytmie a při ní naměřen extrémě nízky tlak, před tím v pohodě a poté také. Nyní se mi stává to, že 3 dny zpět několikrát za den v různých dobách a při různých aktivitách mi jakoby "přeskočí" tlukot srdce takový divný pocit, jako by se nafoukl balonek a praskl. Cítím se v pořádku ale když jsem v klidu a stane se mi to, tak se cítím v takové jakoby úzkosti. Můžu se zeptat, co by to mohlo být, zda jsou to jevy v podstatě normální, které jsou jen nepříjemné nebo co by to mohlo být? Praktická lékařka mi řekla, zda mi arytmie bude hodně obtěžovat, tak mi dá žádanku na vyšetření do Ikemu k případnému katetrizačnímu zákroku, kterého se samozřejmě bojím. Někdy jsem rozčilená z dětí stresové situace mi dlouho leží na mysli asi vše moc prožívám, sem tam mi bolí krční páteř. Dá se těmto stavům se srdcem nějak předcházet? Je možné se domluvit popřípadně na nějakém kompletním vyšetřením v Pražském IKEMU? Předem moc děkuji Lucie

Odpověď odborníka:

Pokusím se "Vás nabídnout" :-) kolegům kardiologům v IKEM, kteří dělají ten katetrizační zákrok. Připadá mi, že by se to ve Vašem případě vyplatilo udělat. Samozřejmě pokud to kardiologové shledají jako vhodné a schůdné. A určitě bych se toho nebál. Přeju hezký den.

MUDr. Vladimír Vinduška CSc.
MUDr. Vladimír Vinduška CSc.

Specializace: Kardiochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Bušení a přeskočení srdce | Od: Dáša | 25.8.2014 14:51
Prosím o radu, poslední dobou mám většinou v noci z ničeho nic bušení srdce. Začne to jakoby přeskočením srdce a po té se dostaví rychlé bušení, zpotím se a mám mělké dýchání, trochu mi pomáhá když chodím, to za nějakou dobu vymizí. Může to být arytmie? K doktorovi se chystám tenhle týden, jen bych chtěla nějaké info co to může být. Děkuji.
reagovat
re:Bušení a přeskočení srdce | Od: uLekare.cz | 25.8.2014 15:05
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, aby jste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik. V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufám, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: