Srdeční puls

DOBRÝ DEN, JE MI 26 LET A VÁŽÍM 62 KG, MĚŘÍM 175 CM A RÁDA BYCH SE ZEPTALA, JESTLI PŘI MÝCH "ČÍSLECH" JE NORMÁLNÍ, ŽE MÁM KREVNÍ PULS VŽDY LEHCE PŘES 90, POKUD MI KLESNE KREVNÍ TLAK(NA KTERÝ LEHCE TRPÍM) MÁM KOLEM 111 PULSŮ, MŮŽE MÍT NA TO VLIV ANTIKONCEPCE????PŘEDEM DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ

Odpověď odborníka:

Dobrý den, váš puls je skutečně spíše rychlejší než norma. Otázku, zda příčinou může být hormonální antikoncepce zodpovědět lze jen částečně. Hormonální antikoncepce vždy zvyšuje riziko trombozy (sraženiny v cévě) a pokud je to u kuřačky, tak se toto riziko zvyšuje výrazně. Proto ten, kdo antikoncepci užívá, by určitě neměl kouřit. Trombus neboli sraženina v žíle se může uvolnit a dělat překážku v oblasti cév v plicích a působit tak na pravou část srdce, které může i selhat. Pokud se uvolňují jen drobné sraženinky, pak právě jedním z příznaků, někdy i jediným, může být zrychlený puls. U vás však příčina rychlého pulsu může být nejspíše jiná, ale přesto byste měla být vyšetřena lékařem z oboru interny, nejlépe pak kardiologem.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Kam dál
 
 
Rozdíly v sexuální touze
Články: Rozdíly v sexuální touze
V každém dlouhodobém...
Pálení žáhy nemusí být banalita. Může jít o velký problém!
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Léčba, která funguje jako přesně zacílená střela
Články: Léčba, která funguje jako přesně zacílená střela
Na jedné straně je v naší...
Sexuální vyjednávání
Články: Sexuální vyjednávání
Rozdíl v chuti na sex je...
Rychlý průvodce rakovinou prostaty aneb Co je dobré o této nemoci vědět
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: