Srdeční vada a jaký typ antikoncepce

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat na antikoncepci.. Mám vrozenou srdeční vadu(defekt síňového septa) a bylo mi doporučeno tělísko. Bylo by i jiné možné řešení?

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Kontraindikací k užívání hormonální antikoncepce jsou pouze těžké srdeční vady. Vy jste zřejmě pro Vaši srdeční vadu operována nebyla, předpokládám tedy, že se jedná o méně závažnou formu. V tomto případě, pokud nejsou žádaná další rizika, je možné nasadit nízkodávkovou hormonální antikoncepci. Eventuelně před nasazením je vhodné provést odběr krve na tzv. trombofilie ( odhalí ev. vrozenou vlohu ke zvýšené srážlivosti krve ). Co se tělíska týče, ta se dříve spíše nedoporučovala pro vyšší riziko infekce pro obavy z endokarditidy ( zánětu v oblasti srdečních chlopní ). Dnes máme ovšem modernější tělíska a i vzhledem k vašemu věku by pro Vás bylo dalším možným řešením tělísko Jaydess. Takže jak nízkodávková horm. antikoncepce nebo i tělísko Jayydes jsou možné. Chce to jen vhodně vybrat vzhledem k Vašemu celkovému stavu a somatotypu.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: