Srdeční vada, tinnitus, závratě,

Dobrý den, omlouvám se že Vás otravuji ale rád bych slyšel názor lékaře na moje aktuální problémy. Je mi 21 let, vážím 76 kg a měřím 187 cm. Mám vrozenou vadu srdce a to: ----- Dvojcípa, blanitá aortální chlopeň s hemodynamicky střední nedomykavostí. Mírně rozšířená vzestupná aorta, normální kinetika LKS - stacionální nález. nsKT dle holtera v minulosti. Dechově bez limitace. EKG: akce pravidelná, rytmus koronárního sinu, s fr. 95/min , neg P II, III, aVF, PQ 0,10-0,12, iRBBB, QRS 0,08, neg T III. bez vývoje bez arytmie. Zcela ojedinělá subj. vnímaná arytmie izol. SVES či KES dle holteriazce. TK 130/80 ----- Déle než rok a půl mě trápí tinnitus dle vyšetření na ORL (Pracuji jako obrábeč kovů takže práce v hluku je každodenní). SONO krčních uzlin neg. žádný patologický nález. Štítná žláza negativní, krevní testy v pořádku pouze úbytek hořčíku. Pociťuji zhoršení zraku a světloplachost. Občasně se objeví migréna s aurou a to cca 1-2 x za 2 měsíce. - Nyní asi druhý týden mám pocit nejspíše závratí jde o divný pocit kdy se jakoby propadám nebo jakoby mě unášel vítr doleva či doprava a to pocituji nejvíce v klidném režimu, při tomto stavu srdeční akce pravidelná TK v rozmezí 115 až 130 na 65 až 80. Špatně zvládám stres takže tyto stavy mě ubíjí. Občasně mám stuhlou krční páteř a bolesti zad či lopatek, mohlo by se tedy jednat spíše o nějaký blok nebo problém krční páteře či dokonce celé páteře ? - Jaký je prosím tedy Váš názor ? Kontrolu na EKG a ECHO mám za 2 měsíce. Předem Děkuji a ještě jednou se omlouvám za můj příliš dlouhý dotaz. Přeji hezký zbytek dne.

Odpověď odborníka:

Martine, jedná se o dvojcípou aortální chlopeň (normálně trojcípá) se středně významnou regurgitací (nedomykavostí) - nález určený ke sledování, při zhoršování by ev. připadalo v úvahu operační řešení, které nyní jistě není indikováno. Na EKG popisovány drobné změny, které Vás nijak neohrožují, jedná se o typ křivky, opět na místě jen sledování. Tinnitus a migréna nemají se srdeční vadou souvislost Problémy se závratěmi nejspíše skutečně souvisejí s krční páteří, doporučuji neurologické vyšetření

MUDr. Hana Štětková
MUDr. Hana Štětková

Specializace: Kardiologie

Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kouříte? Nesvádějte bolesti hlavy na přemíru učení
Články: Kouříte? Nesvádějte bolesti hlavy na přemíru učení
Mnoho studentů si spojuje...
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Popálenina způsobená dnes nemusí bolet tak jako v minulosti
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Kortikoidy umí zachránit život i poškodit zdraví
Články: Kortikoidy umí zachránit život i poškodit zdraví
Po přečtení příbalového...
Biopsie jater a ledvin
Články: Biopsie jater a ledvin
Biopsie je výkon, při...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: