Sreptokok

Dobrý den, chtěla bych se zeeptat zda když mám streptokok mandlí (v krku) a dnes mi doktorka předepsala OSPEN 1000, zda mohu o víkendu odjet na dovolenou? A je to infekční onemocnení? Paní doktorka mi toho totiž moc neřekla a docela se bojím, po tom co jsem si přečetla na internetu co může následovsat. Předem díky za odpoved.

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Zdenko, streptokokový zánět v krku je infekční a nakažlivé onemocnění. Infekce ani antibiotická léčba většinou nevylučují cestování. Neléčená streptokoková infekce může mít závažné následky. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: