Šroub v kotníku

Dobrý den, je mi 14 let a 28.9.2011 jsem spadla z koně a v nemocnici mi řekli že mám zlomeninu kotníku ještě ten večer mě operovali. V kotníku mám šroub a dva drátky měla jsem 2 týdny dlahu a po těch dvou týdnech na kontrole mi ji sundali a doktor řekl že už mám mít ortesu hlavně z důvodu že mám napsanou rehabilitaci. Měla jsem nohu hodně oteklou a už mi to kleslo v okolí prsů a nártu chtěla jsem se Vás zeptat za jak dlouho přibližně bude noha bez otoků v oblastí kotníku na obou stranách? A jak dlouho se nesmí na nohu došlapovat je to opravdu 8-12týdnů? Děkuji

Odpověď odborníka:

Velmi zálěží na typu zllomeniny a na kvalitě vazů kolem hlezna a provedené operaci a rtg postavení úlomků. Většinou klademe nohu na podložku se zátěží do 10% velmi brzy, ale plná zátěž většinou není dříve než za 6 týdnů. Podrobně ale pokyny k zátěži může vydat jen operatér. Otok hlezna by měl ustupovat každým dnem. Končetinu si dávajte zásadně při odpočinku do zvýšené polohy. Hojně cvičte i kolenním kloubem a prsty.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: