Srůst v koleni

Dobrý den. Předem moc děkuji za Váš čas. Měla bych otázku...Byla jsem na ortopedii s potížěmi v levém koleni.Koleno nebolí,pouze v něm při podřepu a vstání z podřepu nepříjemně a hlasitě křupe.Pan doktor mi řekl, že zřejmě při porodu mi udělali výron a z něj později vznikl srůst,který lze odstranit pouze operativně.Měla jsem jít na magnetickou rezonanci,ale vzhledem k tomu,že se snažíme o další miminko,tak jsem nešla. Chci se zeptat,pokud na operaci nepůjdu, může se koleno tímto nějak opotřebovávat? Může to být k horšímu nebo raději na operaci nejít? Přeci jen, slyším často,že jakmile se do kolene jednou sáhne, vzhledem k tomu,jak je to složitý kloub,tak se to s člověkem vleče už na pořád.Nějaké jiné řešení...př. rehabilitace,rázová vlna atd. není? Mockrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Mila Kristýno, chápu, že v době, kdy se pokoušíte o miminko hodně zvažujete přínos dalších lékařských vyšetření.Magnetická rezonance je vyšetření velmi bezpečné, ale kontraindikací je první trimestr těhotenství. Pokud se jedná opravdu jen o srůst, který je Vám nepříjemný křupáním, neměl by odklad artroskopie poškození kolene nikterak zhoršit. Na druhou stranu, artroskopie dnes je již vysoce propracovaný zákrok, na řadě pracovišt prováděný v rámci jednodenní chirurgie. Naši pacienti odcházejí spokojení a zlepšení je hned v prvních dnech po zákroku. Ten samotný trvá od 10 do 30 minut. Rehabilitace v tomto případě žádný význam nemá. S pozdravem MUDr.Marta Ručková

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x