Srůstající klíční kost

Dobrý den! Před týdnem a dvěma dny jsem si na kole zlomil klíční kost, byl jsem převezen do nemocnice a podstoupil operaci, kdy mi do kosti dali drát (podle slov ošetřujícího lékaře). Pobyl jsem tam 3 dny a pak jsem byl propuštěn s ortézou, která mi fixuje paži k tělu do pravého úhlu na závěs. Do teď kost občas pobolívala, beru vitamíny a za týden by mi měli vytáhnout stehy, ale dnes když jsem si sundal náplast zakrývající stehy, všiml jsem si malé bulky na krku v místě, kde by měla kost srůstat. Nejedná se o bouli, na to je tato "hrča" celkem ostrá, tak by mě zajímalo, jestli mi špatně srůstá kost. Děkuju za radu.

Odpověď odborníka:

Určitě to nebude špatně srůstající kost, spíše se bude jednat o pomalu se upravující krevní výron kolem zlomeniny.Při vytažení stehů vám jistě lékař podle klinického vyšetření a případného rtg snímku řekne vše podrobn+ji. Pokud by vás nález jakkoliv zlobil, kontrola u lékaře ihned.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x