Srůstání kostí

Na pravý ruce mám zlomený 3 čtvrtý články prstu. Nemám nárok na nemocenskou ani na žádný příspěvek. Jestli nezačnu brzy pracova, tak umřu hlady. Doktoři mi řekli, že mi to nechaj 8 týdnů. Zatím to jsou dva. Dopuju se vitamínem D, vápníkem a hořčíkem. Chci si tu sádru sundat třetí týden po zlomení. Můžou být kosti už srostlý?

Odpověď odborníka:

Nárok na nemocenskouu pokud splňujete zákonné podmínky jistě máte. 1. a poslední článek prstu po 4 týdnech jistě budou zhojené. Střední čklánek prstu vyžaduje znehybnění na 6 týdnů. Poté rehabilitace. Jinak se jistě podle tvaru zlomeniny a dalších okolností řiďte radou lékaře.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: