Srůsty

Dobrý deň, ak by to bolo možné, rada by som sa Vás spýtala na subjektívny názor. V roku 2009 (ako 15 ročná) som podstúpila operáciu vrodenej chyby na maternici – rudimentárny roh. Laparoskopicky to spraviť nešlo, aj keď sa zrealizovala aj tá. Podstúpila som teda klasický operačný zákrok, ktorý vyriešil viacročné problémy. V poslednom období (cca posledné 4 mesiace) ma okrem cýst trápia pichavé bolesti počas menštruácie na strane, kde sa rudimentárny roh nachádzal. Na vyšetrení som bola, nič nezvyčajné sa nepotvrdilo, zápal sa z krvných výsledkov tiež nepreukázal. Bolestí vraj môžu spôsobovať zrasty. Môže sa naozaj jednať o zrasty aj napriek tomu, že spomínanú pichavú bolesť cítim iba počas menštruácie, momentálne i pri ovulácii? Môžu sa zrasty preukázať po tak dlhom období od zrealizovanej operácie? Odporúčate podstúpiť laparoskopiu alebo radšej ešte čakať (podobne ako mi radí aj dr)? Všetky rozhodnutia samozrejme vychádzajú z faktu, že by som v budúcnosti chcela mať deti. Vďaka za Vašu energiu venovanú reakcii na viaceré otázky.

Odpověď odborníka:

O srůsty se jednat může, při menses je oblast malé pánve překrvená a tak i bolest se může objevit s laparoskopií bych na vašem místě ještě vyčkat.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: