Srůsty

Dobrý den,zajímalo by mě jak velká je pravděpodobnost srůstů po císařském řezu a jak moc tato situace může ovlivnit další možné otěhotnění? Jak se dají srůsty poznat a dají se odtranit? Mé první otěhotnění se povedlo na první pokus,teď v červnu jsme se s manželem/necelé 2 roky po porodu císařským řezem/začali pokoušet o druhé miminko.Měřím si bazální teplotu,sex máme jen 5 dní kolem ovulace,jím kyselinu listovou,vitaminy babyplan. Místo otěhotnění mě začal trápit podbřišek.Tak 3 dny před očekávanou menstruací mám pocit ztvrdnutí podbřišku/břicho není tvrdé,jen mám pocit,že mám v břiše cihlu,kterou cítím ve stoje,v sedě,vleže ne/,to trvá celou menstruaci a po ní odezní zas do další menstruace.Nikdy dřív jsem tyto potíže neměla tak nevím zda by mohly souviset s možnými srůsty.Bolesti nemám,jen klasické menstruační,po porodu tedy výraznější než před ním. U dr. jsem byla,řekl,že by srůsty nepoznal,že by to chtělo laparoskopii pokud se nám do dubna nepodaří otěhotnět.Mám ale obavy čekat,v dubnu oslavím 35. narozeniny a trápí mě nejistota.Děkuji moc za radu.

Odpověď odborníka:

Srůsty se vytvoří prakticky po jakékoli břišní operaci, někdy i bez ní. Je to normální reakce organismu na poškození nitrobřišních tkání. Srůsty se dají prokázat a rozrušit jen při laparoskopickém zákroku. Každý jedinec má jinou náklonnost ke vzniku srůstů. Vaše bolesti by spíše mohly být způsobeny hormonálními problémy. Doporučuji pít čistící ženské bylinné čaje (např. W.Grešík) a cvičit dle Mojžíšové.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x