Srůsty

pane doktore, děkuji za všchny odpovědi, ale mám další. Jsou na CT poznat srůsty, nebo lékař pouze odhaduje, že jsou za dilatovanou kličkou srůsty.Na internetu a hlavně kolegů v nemocnici,když jsme se o tomto tématu bavili, tak řkkali, že srůsty nesou nikde vidět, myslím na žádném vyšetření . Co vy na to?Dakuji Erbenová

Odpověď odborníka:

Chirurgové, kteří srústy odstraňují vědí, že srůsty jsou od lehkých slepenin až po srůsty tuhé, silně vazivové. Na prostém rtg snímku nic takového vidět není, většinou se na srůsty soudí z vedlejších známek jiných vyšetření. ultrazvuku, střevní baryové pasáže, případně jiných vyšetření. Stanovit předoperačně diagnosu : Střevní neprůchodnost způsobená srůstem je skoro nemožné. Po proběhlé operaci břicha se ale na adhese - srůsty vždy myslí.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: