Srůsty

Dobrý den, lékař mi řekl, že dle bolesti a stavu po operaci slepého střeva mám srůsty na pravém vaječníku. Před 14 dni mi léčil zánět vaječníku ATB, nyní mi dal Aulin. A v případě dalších bolestí se nejspíše můj stav bude řešit operačně. A vím, že po operaci se mohou srůsty vrátit i zhoršit... Slyšela jsem, že těhotenství je nejlepší lék na srůsty. Je to pravda? Co si o tomto názoru myslíte? Bolesti mám každý den, nemůžu ani dlouho stát, mám bolesti při pohl. styku. Klidně bych těhotenství brala, pokud to pak bude lepší. A hlavně bych chtěla dítě dokud by to šlo, protože vím, že se srůsty je to potom problémové. Je mi 20, jsem 7 let po operaci slepého střeva. Děkuji za odpověď. Momentálně váhám, jak postupovat dál. Hlavně nad operací, dítě by bylo příjemnější.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v prvé řadě bych asi šla na laparoskopii, srůsty se dají odstranit a nechte si dát do břicha hyalobarier gel. Je sice drahý, stojí cca 2-3 tisíce, ale zabraňuje tvorbě velikých srůstů bezprostředně po operaci. Těhotenství po operaci, jste ještě dost mladá, ale pokud máte zázemí, tak proč ne:)

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: