Srusty

Dobry den,chtela bych se zeptat,zda mam podstoupit laparoskopii,kvuli moznym srustum.Pred 3 mesici jsem ukoncila uzivani horm.antikoncepce za ucelem otehotneni,od te doby me boli pravidelne v dobe plodnych dnu (bolest 1 den)levy podbrisek,muj doktor me chce poslat na laparoskopii.Zatim se mi to moc podstupovat nechce,kdyz neni jistota,ze tam srusty jsou,myslite,ze je to nutne?Ze by za tu dobu srusty nebyly videt ani na ultrazvuku ani na sono,nikde?Driv me to nebolivalo,az po vysazeni antikoncepce. Jsem po jednom cisarskem rezu,pred 9 lety.moc vam dekuji

Odpověď odborníka:

Jednodenní bolest v plodných dnech může spíše být ovulační bolest,zda li jsou tam srůsty neukáže ani ultrazvuk,mohou to být jen tenké blanité srůsty,které na sonu nejsou vidět, ale pokud je bolest jen jeden den v období ovulace spíše bych zkusil na jeden cyklus zablokovat ovulaci,zda potíže přejdou,pak by byla laparoskopie zbytečná. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: