Srůsty-bolest břicha

Pane doktore mám po císařském řezu srůsty je to již 7 měsíců co mě bolí břicho na dotek a při pohlavním styku,po gynekologickém vyšetření kde se nic nezjistilo bylo usouzeno,že to jsou srůsty..Byla jsem poslána na laparoskopii na kterou jsem nešla,problém mě neobtěžuje zas natolik abych podstupovala tento zákrok po kterém bych měla za nějakou dobu možná i větší bolesti s výskytem četnějších srůstů.Můj dotaz by byl ohledně dalšího těhotenství bylo by možné kdybych znovu otěhotněla a podstoupila druhý císařský řez,byly by mi odstraněny i ty srůsty?Byl by v případě těchto bolestí s možností srůstů porod veden znovu císařským řezem?Měla bych v těhotenství při růstu dělohy větší bolesti díky srůstům? Moc děkuji za Vaši odpověď

Odpověď odborníka:

Operační postup při císařském řezu neumožňuje zaměřit se zároveň na odstranění "srůstů" (technicky i časově...). Opakování císařského řezu je možné. Ohledně bolestí v souv. se srůsty při graviditě - na takovou otázku bohužel opravdu těžko odpovědět, nedomnívám se ale, že by nutně došlo ke zhoršení bolesti...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: