Srůsty po artroskopii kolene

Dobrý den pane doktore, před více než dvěma lety jsem si zlomila kost v koleni, podstoupila jsem artroskopii kolene, poté plastiku vazu a před necelými pěti týdny další artroskopii kolene kvůli částečně uvolněnému štěpu a srůstům. Rekonvalescence probíhala dobře. Nyní ovšem koleno začalo silně křupat při každém natažení. Myslíte si, že se jedná o srůsty? V případě, že ano, myslíte, že je možné se jich cvičením zbavit? Jsem z toho už nešťastná. Děkuji mnohokrát za odpověď.

Odpověď odborníka:

Koleno vyžaduje pečlivé vyšetření na ortopedii a rehabilitaci. Jitě změny v koleni po artrokopii a úrazu, který zřejmě patřil k závažnějším jsou. Pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci je potřebná, vhodné i zvážení lázeňské léčby ke zlepšení stavu, odlehčení kolena určitou dobu a jeho nepřetěžování. Důsledná rehabilitace stav jistě zlepší. Zmeny ve smyslu změny kloubní výstelky, kloubní chrupavky, menisků jistě v koleni jsou. Podrobněji se ke stavu ale může vyjádřit opěratér, který stav řešil a koleno artroskopicky viděl.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x