Srůsty po operaci slepého střeva

Byla jsem dnes na preventivní prohlídce na gynelogii a když mi lékařka prohmatávala břicho, zjistili jsme, že pravá strana je velmi citlivá. Mám 12 let po operaci slepého střeva laparoskopicky a závěr doktorky byl srůsty po operaci. Co bude následovat? Může to nějak ovlivnit můj zdravotní stav do budoucna? Cítím se v pořádku, tedy pokud mi někdo netlačí na místo, kde původně slepé střevo bylo. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Srůsty bývají dosti častý problém, nejen po operacích, a mohou být v některých případech i příčinou neplodnosti apod. Pokud se zrovna nechystáte otěhotnět, není nutné tento stav řešit. Ale v případě, že by vám otěhotnět nešlo ( po roce neúspěšných pokusů), mohlo by se na tuto příčinu pomýšlet. Léčba pak spočívá v laparoskopickém rozrušení těchto srůstů.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Kam dál
Naposledy čtené: