Srůsty po operacích

Dobrý den. 7x mi byla operována klasickým způsobem dutina břišní. Před pěti lety mi částečně odstranili srůsty (laparoskopem),které mi "scvakly"střevo. Nyní mám opět tahavé bolestí v pupku a podbříšku v pravo a přidala se častá stolice. Při zvednutí něčeho těžkého mám takové stavy, kdy od bolesti a únavou zaspím. Prosím o zodpovězení, zda se může jednat opět o srůsty a pokud budou provádět celkovou revizi břicha, zda se v ČR používá antiadhézní mřížka a nebo kolik tato stojí, kdybych ji požadovala, a to z jediného důvodu, abych nemusela na operaci devátou. Asi jsem už zbabělec... Děkuji srdečně

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tyto dotazy vám může zodpovědět pouze lékař, který by provedl laparoskopii a podíval by se, zda jsou opět srůsty přítomny. Jiným způsobem není diagnosa možná. Ohledně operačních podmínek - pokud by lékaři zjistili přítomnost srůstů, je na nich a na shledaném nálezu, zda se rozhodnou pro operaci klasickou nebo laparo. O dalším se informujte se, prosím, na pracovišti, kde by vás ošetřovali, ale termín "antiadhezivní mřížka" v souvislosti se srůsty je mě pojmem neznámým, jistě ale chirurgové mají přesný přehled o možnostech a materiálech užívaných pro operativu. Pokud jde o zvedání těžkých břemen, jistě byste se měla ve zvýšené míře šetřit a nic nezvedat, ale to vy jistě víte. Dostavte se na kontrolní vyšetření k lékaři, protože tyto potíže s bolestmi a častými stolicemi nemusejí být v přímé souvislosti jen se srůsty, navrhovala bych vyšetření střev a s ohledem na časté stolice /nepíšete - jak jsou časté?/ Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: