Srůsty po plastice acl

Dobrý den, jsem 6. týden po Plastice ACL (BTB štěp) +parc. resekci lat. menisku. Stále se mi nedaří dosáhnout plné extenze, jedině silou přes bolest, ale samovolně mi ještě pár stupňů chybí. Na rehabilitaci mi bylo řečeno, že na to jak dlouho jsem po zákroku, tak mám hodně tuhou Pattelu a jizvu a to mě omezuje v dalších pohybech a že jestli nebudu intezivněji rehabilitovat, hrozí riziko srůstů a tedy další operace. Lze tedy správnou rehabilitací (mobilizace patelly, masáž jizvy, atd.) srůstům zabránit? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Nepopsal jste rozsah hybnosti kolena. Je předpokladem že úsilovnou rehabilitací i vlastním cvičením většinou dojde k normalizaci stavu. Je třřeba pokračovat ve cvičení. Artroskopicky zásah s plastikou jinak koleno ninajk nepoškozuije, právě naopak.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: