Srusty pobřišnice

Minuli rok jsem prodelal lapadoskopickou operaci puvodne kýly nakonec me odstranovali srusty pobrisnice.proc pisi po operaci se bolesti vratili absolvoval jsem radu vysetrení sono,kolonoskopii,vysereni krve a moci vse negativní.muj laický nazor je ze se srusty opet vratily ale marne hledam nekoho kdo ma s timto broblemem skusenosti a kdo by me pomohl.diky radek

Odpověď odborníka:

Příčin bolestí břicha může být velmi mnoho. I pokud jste již absolvoval základní vyšetření zaměřené na nejčastější závažné příčiny bolestí (kolonoskopie, laboratorní testy, UZ...) s negativním výsledkem, nelze na 100% říci, že trvající problémy jsou dány "srůsty"¨ (bohužel není k dispozici metoda, která by mohla toto jasně určit, ani nález srůstů při operaci ještě neznamená, že bolesti jsou skutečně způsobeny jimi...). K dalšímu postupu by se měl vyjádřit zejména Váš praktický lékař (s podrobnou znalostí Vašeho zdravotního stavu a se znalostí výsledků všech dosud provedených vyšetření hlavně rozvážit všechny možné příčiny bolestí břicha) a chirurg (ideálně ten, který Vás operoval - uvážit hlavně, zda považuje za vhodné opakovat laparoskopii k ověření přítomnosti srůstů a jejich opětovnému rozrušení). Nepovažuji za nutné se obracet na nějaké specializované pracoviště, případnou nutnost konsultace specialisty proberte s Vaším praktickým lékařem a v případě jejího doporučení mějte žádanku obsahující všechny podstatné informace o dosavadním postupu. Přeji hodně štěstí a věřím, že se způsob, jak Vám ulevit, brzy najde!

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: