Ssri a sex

Vážený pane doktore, před necelým týdnem jsem začal brát Fluoxetin 20, 1 denně. Zajímají mě zkušenosti vašich pacientů, co se týká sexuální dysfunkce při užívání tohoto léku. Jak časté jsou poruchy erekce, event. impotence, neschopnost dosáhnout orgasmu, snížení libida apod. Resp. jak dlouho po vysazení se tyto funkce opět vrací do normálu. Jsem sexuálně aktivní a rád bych tedy věděl, co mě čeká, jsem z toho trochu nervózní. Předem děkuji za odpověď, Jakub

Odpověď odborníka:

Dobrý den, celá skupina těchto léků má jako vedlejší účinek často prodloužení doby k dosažení ejakulace (využívá se i pro léčbu předčasné ejakulace). Zábrana/snížení libida není pro fluoxetin v této dávce typické. Stejně tak impotence. Pokud by vám lék působil sexuální dysfunkci s významnou negativním dopadem na vás - domluvte se s vaším lékařem, je řada alternativ. Periferní efekt léku pomine do týdne. Zdraví Luboš Janů

MUDr. Luboš Janů Ph.D.
MUDr. Luboš Janů Ph.D.

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Ambulance Smrková ulice, Plzeň

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: