St. aureus -kožní infekce

Dobrý den,již cca 7 let mám v axile červené ložisko, občasně svědící.Po asi 5ti leté léčbě antimykotiky, kdy mi ložisko neustále rostlo /nyní již oboustranně/ mi byly udělány stěry a odebrána krev.Zjištěna kromě kandidy byla také hojná přítomnost Sf.Aurea. A to zejména v perianální řase, v axile a v séru vysoké hodnoty IgG proti Sf.Au.Nyní již čekám na autovakcínu /změnila jsem kožní lékařku a jsem max.spokojena/. Zajímalo by mě ale, jestli fakt, že jsem prolezlá Sf.au "skrz naskrz" , je známka nedostatečné hygieny, genetiky, kožních vlastností, diety ..... A jestli jsem tomuto mohla nějak předejít /zvýšenou hygienou?/ . Mockrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, infekce S.Aureus nemusí znamenat nedostatečnou hygienu. Naopak, pokud máte "zničenou" přirozenou kožní mikroflóru, ne větší pravděpodobnost, že se S. "rozmnoží" a začne dělat potíže. Problém ale také může souviset s oslabenou imunitou. Doporučuji proto znovu konzultaci s lékařem. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Články: Příznaky benigní hyperplazie prostaty
Ne každou potíž při močení...
Otěhotnění v době menstruace: vzácné, ale možné!
Články: Otěhotnění v době menstruace: vzácné, ale možné!
Asi každá žena občas dumá...
Koalice proti hluboké žilní trombóze
Články: Koalice proti hluboké žilní trombóze
Hluboká žilní trombóza (HŽT...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Vakcinace proti žloutenkám: dodržujte očkovací schéma
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: