Stabilizace páteře

dobrý den. jsem 7.týden po stabilizaci bedrení páteře. na kontrole mi nyní řekli, že si mohu postupně pomalu sedat. nechápu, jak to mysleli. postupně, jako několikrát denně v krátkých intervalech ? nebo, jak to doporučujete svým pacentům Vy ? rehabilitace až po čtvrtém měcíci po operaci. zdá se mi to dlouho. můžu znát Váš názor ? děkuji a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Informace by měla být obšírnější, nevíme důvod provedení stabilizace pataře, způsob stabilizace, výsledek operace, rtg postavení pateře , neurologický nález a další okolnosti. Pokud se jedná o stabilizaci pateře rehabilitace je po operaci co nejvčasnější, samozřejmě se postupně rozšiřuje. Sed je nutno aplikovat i pro vykonávání tělesné potřeby a postupný návrat k běžným činnostem. Měl by názor na rozšiřování pohybu vysvětlit operatér, ortoped, který vás sleduje a rehabilitační lékař a fyzioterapeut, který má vás v péči. Po této době by měl být sed již pravidlem, lze připustit, že slovo postupně značí charakter sedu. Sed na židli je jednoduchý a správný, sed v klubovce nebo sedadle auta je pro pateř mnohem náročnější a zvednutí z tohoto sedu pro pateř náročnější a měl by se odsunout až po provedení určité pohybové léčby nebo sedadlo na příklad v autě velmi upravit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: