Stacyl

Z důvodu gliosních změn na mozku mi byl předepsán lék Stacyl 100. Neurolog doporučil podávání ob den, obvodní lékař vzhledem k tomu, že není nižší dávka, doporučil brát co 3 den. Je mi 50 let, sportuji, jezdím na kole, den kdy vezmu prášek stačí když se trochu udeřím, tak mám hned velkou modřinu. Spálila jsem si i jednou v den podání patro a na druhý den, po požití asi dráždivého ananasu mi začalo jemně krvácet vrchní patro. Otázka je, zda bych mohla třeba tabletku půlit. Vím, že není vyrobena s možností napůlit, ale třeba dobrým nožem by se mi to podařilo. Doporučujete nebo nikoliv. Děkuji za odpověď. Wolfová Yvona

Odpověď odborníka:

Půlení Stacylu není ideální, ale je možné. Můžete to zkusit. Existují tzv. půlítka, dají se koupit v lékárně, mají takové ostří, které se podobá žiletce. Pokud Stacyl hůře snášíte, tak se domluvte s lékařem a zkuste ho vyměnit za Trombex. Nebo ke Stacylu proti krvácení dokupte Ascorutin, který zpevní stěnu drobných cévek. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: