Stafilokok

Dobrý den ptala jsem se a vy mi odpověděla:Dobrý den, minulý týden jsem byla u lékařky neb jsem se nemohla zbavit kašle, ona mi nasadila Duomox a raději udělala stěr z krku, dnes jsem ji volala a mám Zlat. stafilokoka, streptokoka S, a hemofila!Prý by ATB měla všechno přeléčit a na ko. výtěr nemusím a jen pokud budou problémy!Já se cítím celkem dobře, občas zakašlu, ale odeznívá to!Myslíte že jsem toho opravdu zbavena? Odpověď odborníka Někdy ani antibiotika nezlikvidují zcela tyto bakterie, ale pokud nebudete mít obtíže ( bolesti v krku, teploty, kašel apod.), opakovaná terapie není nutná. U části populace se tyto bakterie vyskytují v malé míře na sliznicích krku či nosu (nosiči) a nezpůsobují vůbec žádné problémy a nemusí se léčit. MUDr. Eva Dogoši Ale já ještě pokašlávám a dr. mi říkala počkat nějaký čas jestli to odezní, pak teprve další léčba, myslíte že je to v pořádku??Děkuji za odpověď ,jsem z toho nějaká špatná!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je to úplně v pořádku, budte v klidu, popíjejte bylinkové čaje na zavodnění a uklidnění a můžete použít ke kloktání odvary z šalvěje na doléčení zánětu v krku. Pokud by pokašlávání a bolesti přetrvávaly ještě cca 10-14 dní po dobrání ATB, obratte se na kontrolní konzultaci k lékařce. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: