Stafilokok a dětské očkování

Dobrý den, synovi ( 6 měsíců) byl nalezen v nose zlatý stafilokok,předtím měl 3 týdny kašel a cca 3 dny horečky nad 39. Kapeme Maxitrol. Za týden máme jít na 3. dávku Hexavakcíny. Není to nebezpečné očkovat s touto bakterií? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, stafylokok v nose je celkem běžný nález a nemusí způsobovat žádné obtíže, kvůli němu se očkování určitě odkládat nemusí. Je ale nutné zcela doléčit probíhající infekt a očkovat zcela zdravého chlapečk, aby se předešlo komplikacím. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x