Stafyloccocus

Chtěla bych se zeptat, je mi 27 let a již třetím rokem trpím na přítomnost stafylokoka v nose, měla jsem ho už i v očích, vždy mi to přelecili antibiotiky. Tyto problémy mám pouze od podzimu do jara, naopak nemám žádné zdravotní problémy. Jelikož jsem na tyto bacily alergická podstoupila jsem půlroční aplikaci vakcín, ale bohužel mi nyní výběr z nosu vyšel opět pozitivní. Časem bych chtěla miminko, je tohle nějak ohrožující, kdybych otěhotněla a toho stafylokoka poté měla v nose, nebo očích? A ohrozí to nějak mě když se mi neustále vrací? Dekuji

Odpověď odborníka:

Lokální nález stafylococca není pro těhotenství problém. Miminko ohroženo nebude. Pokud ovšem budete nemocná, tak vám určitě nebude příjemně a těhotenství proležíte. Nebo si konec těhotenství a porod naplánujte na letní měsíce (pokud to jde). Zkuste třeba i Wobenzym, nebo nějakou přírodní léčbu - aloe atd. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: