Stafylokok a bolest kloubů

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. V květnu 2015 mi doktorka oznámila, že mám stafylokoka. Potom mi 3x testovala sedimentaci, vzhledem k tomu, že ta sedimentace byla stále vysoká mi dala antibiotika. V tu dobu se ale jelo na chmelovou brigádu a já tam jela taky, osypala jsem se a hned jsem zase jela domů. Po dobrání analerginu mi už žádné léky nedala. Už nějakou dobu mě bolí klouby tak jsem se zeptala zda to není stafylokokem. Teď mi je čerstvě 18, doktorka mi řekla, že toho stafylokoka zatím řešit nebude a poslala mě na revmatologii, ale na dětské odďelení mé nevemou s tím, že patřím na dospělé a na dospělém mě nevemou, protože mi není 19. Chtěla bych se teda zeptat kam mam jít na revmatologii a jestli není špatně, že se ten stafylokok neléčí? Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Evo. U Vás se míchají dva problémy, ale ani jeden Vám zřejmě nebyl dostatečně vysvětlen. Nález "stafylokoka" nemusí znamenat onemocnění, také záleží, kde se onen "stafylokok" nachází. Byl zjištěn ve výtěru z krku nebo nosohltanu? Pak se jedná o zcela normální nález, neboť tyto bakterie kolonizují dýchací cesty u zdravých jedinců běžně. Pokud je nález z jiné lokality, pak bych potřebovala více informací. Zvýšená sedimentace také nemusí znamenat vůbec nic, zvlášť pokud je zjištěna izolovaně. V kombinaci s bolestmi kloubů by se pak skutečně mohlo jednat o revmatické onemocnění. Objednat k revmatologickému vyšetření by Vás měla Vaše ošetřující lékařka, ne že Vy sama se budete objednávat, tím spíš pokud Vás revamtologické ambulance odmítají vzít. Není Vám 19 let, čili stále ještě spadáte pod pediatrii. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: