Stagnace hmotnosti kojence

Dobrý den,mám dceru 1měsíc,narodila se s váhou 3,40kg a po měsíci plného kojení nepřibrala ani dkg.Stolice je řídká a bývá po každém kojení.Já jsem prodělala streptokoka,a před porodem jsme dostala injekci aby se bacil nepřenesl na miminko.je možné že tento bacil,má moje dcera?.děstká lékařka doporučila kapky Hilak forte.Ale mám strach,že má dcera vůbec nepřibrala,můžete mi poradit kam bych se měla obrátit!?Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hmotnost novorozence po porodu ještě trochu klesá, jedná se o tzv. fyziologický pokles. Může dosahovat 5-10% tělesné hmotnosti. Během dalších 10-14 dnů jej novorozenec většinou vyrovnává. Tedy v případě Vaší dcerky může být toto "nenarůstání" hmotnosti modifikováno zmíněným fyziologickým poklesem. Řidší stolice jsou u miminka běžné, popisuje se vzhled tzv. míchaných vajec. Pokud se Vám stolice jakkoliv nelíbí, neváhejte vzít s sebou plenku do poradny. Hylak forte holčičce jistě nijak neuškodí, naopak, jedná se pouze o probiotické kapky. Pokud máte doma váhu, važte holčičku vždy před a po kojení, ať máte představu, kolik mléka vypije. Pro měsíční děťátko se denní příjem tekutin pohybuje kolem 150-180 ml/kg. Pokud během následujících 7-14 dnů nepřibere, obraťte se na svou praktickou lékařku.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: