Stahování kolene

Chtěla jsem se zeptat, zda je dobré stahovat koleno třeba obinadlem při poranění menisku nebo to nemá k ničemu vliv. Včera jsem dostala injekci do kloubu na zacelení praskliny menisku a od té doby mě koleno více bolí. Mám nařízený 10-ti denní šetřící řezim. Na kontrolu jdu za měsíc. Tak se chci zeptat, zda obinadlo můžu používat, protože když si koleno stáhnu, tolik nebolí, nebo stahování na meniskus nemá vliv? Děkuji

Odpověď odborníka:

Protože mohou být přítomny i další úrazové změny, nejen poškození menisku, při namahavějších činnostech je vhodné použit elastické obinadlo.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pravidelný pohyb chrání střeva
Články: Pravidelný pohyb chrání střeva
Pravidelným provozováním...
Po menopauze hrozí infarkt. Pomůže hormonální léčba?
Články: Po menopauze hrozí infarkt. Pomůže hormonální léčba?
Na srdeční onemocnění umírá...
Hormonální antikoncepce jako 100% ochrana před početím? NIKDY!
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Víte, jaké jsou příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!
Články: Víte, jaké jsou příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!
Nečekejte, až vám lékař...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: