Stahování předkožky

Dobrý večer, chci se zeptat mám syny 2 roky a 5 měsíců. Pravidelně se snažím stahovat předkožku, ale zatím bez úspěchu. Chci se zeptat do kdy se má předkožka uvolnit, nebo kdy se to musí řešit chirurgicky. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, předkožku násilím určitě nestahujte, nejdříve zkuste masáže předkožkového vaku - alespoň 2x denně v mýdlové vodě, při neúspěchu lze zkusit mast s triamcinolonem. Pokud by ani toto nezabralo, nechte syna vyšetřit u dětského chirurga, k cirkumcizi bych nepřistupovala dříve než ve 3 letech věku, pokud zúžená předkožka nevede ke zdravotním obtíží - např. opakovaným infekcím močových cest.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: