Stahování v lýtku

Dobrý den. Již je to druhý týden co mě chvilkama stahuje v pravém lýtku, je to pocit jako kdyby někdo přišel, a stáhl mi lýtko na vnitřní straně (takový podivný tlak uvnitř), není to nic bolestivého, je to spíše nepříjemné, nepociťuji změny, otoky atd. Chodím pravidelně hrát futsal, taktéž u nás v rodině je dědičná žilní trombóza (můj otec jí prodělal letos v lednu a vím jak je nebezpečná). Občas mě podá v tom lýtku, popř. v zadní straně kolena. Váhám zda-li jít k lékaři nebo počkat zda-li se stahy přejdou. Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

S návštěvou lékaře se u nás neváhá, je na místě. U mladých sportovců se jedná většinou o drobná svalová poranění, trhlinky, mikrotraumata svalu, která tyto potíže vyvolají. Pokud žijete v obavě z trombozy a nic nejde podceňovat, požádejte lékaře o vyšetření, provedení vyšetřovacího ultrazvuku průchodnosti cév dolních končetin a při negativním nálezu i vyšetření svalstva ultrazvukem. Již vyšetření hmatného pulsu na hřbetu nohy vás poněkud může uklidnit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: