Stalá bolest pravého podbřišku, pocit nechutenctví.

Dobrý den, zkusím vám to zde popsat. V prosinci jsem byl na operaci slepého střeva a všechno proběhlo absolutně v pořádku. Za 2 dny mě pustili domů. Když za mnou přišel operující lékař, řekl mi že mi slepé střevo chytlo od tenkého, že jsem tam měl 12 cm zánět ale, že prošli zbytek a všechno je v pohodě. Když jsem odcházel z nemocnice tak mi udělali krevní testy ty vyšli v pohodě a pustili mě domů. Za 6 týdnů jsem přestal držet dietu a znovu mě začal bolest pravý podbřišek, stále mám kručení ve střevech. Je mi stále nevolno, nemám chuť k jídlu a zhubl jsem 10 kg stolici 2x denně řidší. Proto jsem zašel k mé obvodní lékařce, která mě poslala na sono, na krev, a na moč. Všechno bylo v pořádku. Pak jsem pročítal na internetu (Samozhřejmě nejsem doktor a je to ta největší blbost co jsem udělal.) Ale dočetl jsem se, že by to mohla být Crohnova choroba. To se mi tak usadilo v hlavě, že to nemohu dostat z hlavy.. Chtěl bych se zeptat zjistili by to při té operaci, že tuhle nemoc opravdu mohu mít? Měl bych i jiné přiznaky jako zvýšené CRP, průjmy atd?? Všichni příbuzný říkají, že je to od psychiky, a že když tyhle testy byly v pořádku, že nemoc mít nemohu. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na 100% při operaci nemusí být poznat, že trpíte Crohnovou chorobou. Ale nemoc by se projevila právě vyšším lab. zn. zánětu, časté průjmy s příměsí krve, hlenu. Časté jsou i 8-10/den, trvající déle jak 3 týdny. Tedy pokud tyto příznaky nemáte, nedomnívám se, že touto chorobou trpíte. I při UZ břicha při rozvinuté Crohn. chorobě by mohlo být něco patrné.

MUDr. Lenka Rychlovská
MUDr. Lenka Rychlovská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Svitavy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: