Staloral

Dobrý den, mám dotaz, zda můžu kapky Staloral (bojínek100%) používat v těhotenství. Kapky užívám asi půl roku a po pyl. sezoně, kdy už nepotřebuji léky na alergii, by jsme chtlěli miminko. Musím přestat s kapáním? Ještě mám dotaz, jestli je normální, když mi po kapkách opuchne místo, kde si je nakapu tj. pod jazykem. I když si je kapu už celkem dlouho,tak mi to stále dělá. A ještě prosím o odpověď, zda se musí potom kapky spolknout, nestačí jen podržet pod jazykem 2min.? a vyplivnout? Strašně moc děkuji za odpověď. Monika C.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Staloral 300 je specifická alergenová imunoterepi, léčba se v těhotenství nemá zahajovat, poku tuto léčbu užíváte jž půl roko a snášíte jí dobře, tak jemožné v léčbě pokračovat iv graviditě. U některcýh pacientů dochází k otoku v místě aplikace, ale čím delší dobu vakcínu užíváte by tyto vedlejší účinky měly postupně vymizet. Opravdu se musí dodržet doporučený postu roztok podržet 2 min pod jazykem a následně spolknout, jinak by účinnost vakcína byl snížena.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: