Stanovení dg. a provedení zákroku-doplnění

Dobrý den.Děkuji MUDr. Janu Sládečkovi za odpověď na můj dotaz ze dne 9.2.2012 - Stanovení Dg a provedení zákroku, uklidnil mě. Když jsem o nesrovnalosti při 1.stanovení Dg. a pak při pročtení zprávy ze zákroku, že měl být polyp v přední stěně dělohy a byl odstraněn v zadní stěně dělohy, zjistila rozdíl a poptala se svého gynekologa,tak mi lékař řekl, že mám v děloze ještě myom, že je to popsáno v doporučující zprávě pro výkon k odstranění polypu, že tomu nerozumím a že myomy má 7O% žen a ty pak mají za následek odstranění celé dělohy.Divila jsem se , že jsme nikdy o myomu v mé děloze v ordinaci nemluvili, že mne doporučil k odstranění polypu , o myomu jsme nikdy nemluvili a ani lékaři při zákroku o myomu také nemluvili.Přece by jej museli vidět. Byla jsem zděšena, že mám čerstvě po zákroku a v děloze mi ponechali další útvar - myom.Pane doktore, přesně jsem Vám popsala prvotní nález k doporučení odst. polypu a ptám se - je v této zprávě zmínka o myomu? Samozřejmě po 2 týdnech půjdu na pooperační vyšetření, ale nejspíše si vyhledám jiného gynekologa.Mezitím mám zprávu : histologie je dobrá - což je za 3, tak nevím, co si o tom mám myslet. S pozdravem AIRIN. A ještě jednou děkuji za Váš čas.

Odpověď odborníka:

Může tam být v přední stěně děložní myomek velikosti 19 mm, na hysteroskopii není vídět,protože je ve stěně, na ultrazvuku je detekovatelný,ale v této velíkosti je to kosmetická záležitost a stačí kontrola jednou dejme tomu za půl roku,není čeho se bát příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: