Stanovení správné diagnózy

DOBRÝ DEN pane doktore. Ve výtěru z krku streptokok beta-hemolytický sk. C pak G, HAEMIPHILUS SPECIES, krk je pořád prosáklý,mandle zbrázdělé- jakým způsobem by šlo tyto potvůrky z krku zlikvidovat? od ledna 2008 mám po jedné viróze každý den teploty a zarudlé v krku, v dubnu 2007 jsem prodělal mononukleózu a měsíc na to angínu, kde jsem měl 5 dnů teploty 40, a pak mi nasadili DALACIN C nejvyšší dávku 3xdenně 2 tablety po 300, a to na 10 dnů, po 48hodinách mi teplota klesla na normál a pak jsem měl půl roků klid, jen jsem byl po mononukleóze unavený a pak přišla již zmíněná viróza a tím to začalo, už je to skoro rok a půl a teploty stále jsou každý den min.37 až někdy max. 40,2 a běžně po mírné námaze do 38, když bych celý den ležel tak asi 37, v noc normál. byl jsem na spoustu vyšetření s výsledky, které nevysvětlují teploty. Četl jsem jednu dpověď na dotaz, kde se psalo, že je důležité správně stanovit diagnózu a rozlišit - chronická faryngitida a chronická tonzilitida, taky mi doporučují dát mandle ven, ale já angíny nemívám a ani mě nebolí v krku, špíše ho cítím plnější, někdy a spíš mě hodně svědí na patře, že musím to pořád škrábat jazykem, už jsem bezradný a nechci udělat chybu s vytržením mandlí, protože jsem astmatik, abych si ještě nepřitížil a taky nevím, zda by se tím teploty vyřešily, jestli by se ten krk neměl raději přeléčit antibiotiky, v 7/2008 jsem bral taky DALACIN C 3X DENNĚ 1 TABLETU 300/takže poloviční dávku než předtím/, a nezabral mi teploty byly pořád, ale jen 37,2 ,mandle už nebyly tak rozbrázděné, ale i výsledek stěru byl strptokokus beta. C - ojediněle a přidala se candida, po čase se mandle zase rozbrázdily a streptokokus zůstal, jen už se změnil na G. Co bych měl dělat. přeléčit znovu krk antibiotikem a jakým nebo nechat vyndat mandle, což se bojím, ale chci se už zbavit té teploty a únavy při teplotě, chtěl bych už pracovat jako každý jiný. Děkuji za vaší odpověď případě radu, co dále Jirka 22 let.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na vaši otázku nemohu kompletně odpovědět, sám říkáte, že jste prodělal mnohá vyšetření a ty zde neuvádíte. Streptokok je dobře léčitelný obyčejným penicilinem, důležitá je dostatečná dávka,nevhodné je obecně poddávkování. To, že máte občasně takto vysoké teploty, až 40 st., je znepokojující. Mohlo by se jednat například o absces, dutina s hnisem někde v oblasti krku ale i kdekoli v těle, vyloučit nelze ani onemocnění krve a další. Vzhledem, že neznám přesně váš nález a další výsledky vyšetření, nemohu se vyjádřit ani k vhodnosti odstranění krčních mandlí. Měl byste být komplexně(podrobně) vyšetřen za účelem zjištění původu vysokých teplot. Vše, co zde píšete sdělte vašemu lékaři, s ním se domluvíte na dalším postupu. Bez vyšetření správnou diagnozu stanovit nelze.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Konec nemoci | Od: michal | 16.10.2013 22:37
ahoj čtu vaše problémy a já jsem absolutně
zdravý proč používám super ravo zapper kupte si
knihu dr. clarkové Revoluce léčení nemocí a
pochopíte. žádné léky žádný doktor jen zdraví a
trvalé a sám doma píšu si poznámky k dodanému
manuálu abych věděl co je beta streptokok a
náhodou jsem si přečetl váš příspěvek pomůžu
vám nic nechci neprodávám jen budu mít radost
když se vyléčíte pokud chcete napište na
mistral.hudba@seznam.cz
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: